Home Nieuws Gewelddadige Joodse kolonisten mishandelen Palestijnen Al Khalil (Hebron)

[VIDEO] Gewelddadige Joodse kolonisten mishandelen Palestijnen Al Khalil (Hebron)

Afgelopen zaterdag vielen gewelddadige Israëlische kolonisten (waaronder enkele kinderen) een Palestijnse vrouw aan die met haar twee kinderen op weg was naar een winkel in het door Israël illegaal bezette Al Khalil (Hebron) Palestina. Terwijl de vrouw en haar kinderen wisten te ontkomen aan de menigte agressieve kolonisten, verschenen er steeds meer kolonisten ten tonele.

De menigte was boos dat een man die voor de Palestijnse vrouw en haar kinderen opkwam niet gearresteerd werd door soldaten van de Israëlische bezettingsmacht en achtervolgden hem en een Palestijnse vrouw heuvelafwaarts.

Advertentie

De aanval en mishandelingen gingen volgens de mensenrechtengroep International Solidarity Movement Palestine (ISM Palestine) nog zeker een uur door. Veel Palestijnen in de buurt konden hierdoor niet naar hun huizen komen, terwijl de Joodse kolonisten, mensenrechtenactivisten die het voorval probeerden te documenteren of te interveniëren, bedreigden, bespuwden en mishandelden.

Israël bezet Palestina illegaal volgens meerdere VN resoluties. Desondanks blijft Israël zijn illegale nederzettingen in het hart van Palestina uitbreiden. De Nederlandse regering blijft ondanks deze herhaaldelijke overtredingen van internationale verdragen door Israël, handel drijven met het land. Producten uit illegaal bezet Palestina worden nog steeds gelabeld als “made in Israel” en als zodanig aangeboden in Nederlandse winkels.