Home Nieuws “Britse spion gevonden in DHKP-C schuilplaats Istanbul”

[VIDEO] “Britse spion gevonden in DHKP-C schuilplaats Istanbul”

Met een operatie gericht op de illegale terroristische organisatie DHKP-C om 4:30 uur op vrijdag zijn dertig verdachten, waaronder een Britse spion en enkele leden van de band Grup Yorum aangehouden. De operatie werd uitgevoerd door een anti-terreureenheid van de politie in Okmeydani, het centrum van de DHKP-C-militanten. Dat meldt de Turkse krant Sabah.

Advertentie

Bij de operatie die werd ondersteund door de speciale politie-eenheden, inlichtingendiensten en de oproerpolitie zijn 45 schuilplaatsen en cellen opgerold.

Daarbij zijn in totaal twee geweren zonder vergunning, een automatisch geweer, een stoorzender, veel kogels en documenten met betrekking tot de terroristische organisatie in beslag genomen.

De politie stuitte tijdens de operatie op elf stalen deuren verankerd aan de muren en verhard met stalen platen. Terroristen van DHKP-C probeerden bewijsmateriaal in de schuilplaatsen te vernietigen, waaronder documenten en computers, terwijl de eenheden zich met hulp van de brandweer toegang probeerden te verschaffen tot de verschillende locaties.

Volgens de Turkse inlichtingendienst MIT en de politie zijn er in Turkije in totaal 104 terroristen die bereid zouden zijn tot gewelddadige acties over te gaan. Van de 52 individuen op deze lijst is bekend dat ze zich momenteel in Syrië ophouden. Mihraç Ural, iemand met veel invloed binnen DHKP-C kringen en tevens vriend van de Syrische dictator Assad, zou zijn invloed binnen de DHKP-C verder uitbreiden volgens het rapport.