Home Nieuws Video- Arrestatie spion Canadese inlichtingendienst voor assisteren IS

Video- Arrestatie spion Canadese inlichtingendienst voor assisteren IS

Een video vrijgegeven door de Turkse nieuwszender A-Haber laat de vermoedelijke Syrische spion zien die werkt voor de Canadese geheime dienst. In de video assisteert hij drie Britse meisjes om zich bij IS (ISIS) aan te sluiten.

Advertentie

Op vrijdag kwamen er meer details naar buiten over de Syriër die de overgang naar Syrië regelde voor drie Britse meisjes om zich aan te kunnen sluiten bij IS. Bronnen binnen de Turkse veiligheidsdiensten bevestigen dat de spion banden heeft met IS militanten met de Britse nationaliteit en de Canadese inlichtingendienst. De Turkse regering weigerde in eerste instantie de identiteit van de persoon naar buiten te brengen, maar minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu maakte vrijdag alsnog bekend dat de persoon iemand met de Syrische nationaliteit is.

Çavuşoğlu was de eerste die het nieuws bracht tijdens een televisie-interview. Hij zei dat een persoon was gearresteerd in verband met het smokkelen van Shamima Begum, 15, Amira Abase, 15, en Kadiza Sultana, 16, de drie Britse meisjes die begin februari uit Londen vertrokken en op weg gingen naar Syrië.