Home Nieuws Aanval op CHP kandidaat Türkmen in Adana

[VIDEO] Aanval op CHP kandidaat Türkmen in Adana

Een kandidaat van de belangrijkste oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij (CHP), raakte dinsdag gewond bij een gewapende aanval in de zuidelijke provincie Adana.

Advertentie

Elif Doğan Türkmen, een kandidaat voor de CHP had een brunchafspraak in een restaurant toen ze gewond raakte na een gewapende aanval en overgebracht werd naar een ziekenhuis.

Mustafa Büyük, de gouverneur van Adana, zei dat Türkmen in haar knie is geraakt en dat haar verwondingen niet levensbedreigend zijn. Hij voegde daaraan toe dat de auto die gebruikt werd door de aanvaller verlaten terug is gevonden.

Een man met de naam Ali Fuat E. is één van de verdachten, zei de gouverneur en voegde daaraan toe dat de aanval op Türkmen niet politiek gemotiveerd was, maar dat het een dispuut tussen advocaat en cliënt betrof.

Het is de tweede keer dat Adana getuige is van een aanval op een kandidaat voor de parlementaire verkiezingen. Op 23 mei raakte een kandidaat van de regerende AK-Partij, Ramazan Demir, gewond bij een aanval met een mes.