Home Nieuws Video: “Aanslag moskee Zweden, vijf gewonden”

Video: “Aanslag moskee Zweden, vijf gewonden”

In de Zweedse stad Eskilstuna zijn op donderdagmiddag vijf moskeegangers gewond geraakt na een aanslag met een brandbom op het gebedshuis.
Ongeveer 15 tot 20 mensen woonden op dat moment het middaggebed bij in de moskee, gelegen op de begane grond van een woongebouw.

Advertentie

Op lokale media waren uitslaande vlammen te zien bij de ramen van het gebedshuis, voordat de brandweer het vuur meester was.
De aanslag komt te midden van een fel debat in Zweden over het immigratiebeleid. Extreemrechts in Zweden wil het aantal asielzoekers omlaag brengen met 90%, terwijl de gevestigde partijen het liberale beleid willen handhaven.
“Een getuige zag iemand een voorwerp door het raam van de moskee naar binnen gooien,” vertelt politiewoordvoerder Lars Franzell tegen verslaggevers.

Hij zei dat vijf mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht voor verwondingen, variërend van rookvergiftiging tot snijwonden.
De politie behandelt het “incident” als een brandstichting en er zijn tot dusver geen arrestaties geweest, voegde de politiewoordvoerder eraan toe.

Eskilstuna, waar een grote groep minderheden leeft, was eerder dit jaar het toneel van botsingen met neonazistische groepen die tegen het immigratiebeleid van Zweden zijn.

Op 3 december hebben de “Zweden Democraten” – een populistische partij met een sterke anti-immigratie agenda – de minderheidscoalitie uit elkaar doen vallen nadat het slechts twee-en-een-halve maand aan de macht is geweest, door het weigeren van steun aan de begrotingsplannen.