Home Nieuws Video: Aanslag in Istanbul op Dolmabahçe Paleis

Video: Aanslag in Istanbul op Dolmabahçe Paleis

Een gewapende man is vandaag aangehouden voor het Dolmabahçe-paleis in Istanbul, waar zich ook een kantoor van de Minister President bevindt. De man gooide een zelfgemaakte bom naar de paleiswachters, melden Turkse media.

Advertentie

Politieagenten die in hun ceremoniële uniform de “wacht van respect” hielden ter ere van Turkije’s oprichter, Mustafa Kemal Atatürk, die in het paleis overleed in 1938, grepen in nadat de man een zelfgemaakte bom naar een wachtpost gooide, die niet tot ontploffing kwam.

Voorts werden er een automatisch wapen en twee granaten gevonden op de verdachte.
Alle veiligheidstroepen in het gebied werden in de seconden na het incident gemobiliseerd. De politie heeft het gebied afgezet en is een onderzoek begonnen, terwijl de verdachte is overgebracht naar een politiebureau.

De belangrijkste weg aan de voorkant van het paleis is inmiddels afgesloten voor het verkeer terwijl een explosievenopruimingsdienst naar het plaats delict is gestuurd.

De politiechef van Istanbul, Selami Altıok, zei dat er twee granaten gevonden zijn op de dader, voordat ze onschadelijk zijn gemaakt.

Altıok geeft verder geen nadere informatie over de identiteit van de verdachte, hoewel de politie zijn identiteit vrijwel meteen had vastgesteld. “We weten wie hij is en welke banden hij heeft, maar we willen het nu nog niet delen. Hij is iemand met een gevangenisverleden”, zei had bepaald.