Home Nieuws Verwarde man slaat ramen joods restaurant in Amsterdam kapot

Verwarde man slaat ramen joods restaurant in Amsterdam kapot

Een onbekende man met een knuppel heeft donderdag de ramen van een joods restaurant ingeslagen. Op beelden is een zichtbaar verwarde man te zien die met zijn knuppel de ramen inslaat. De politie slaat hem even daarna in de boeien.

Advertentie

De man op de beelden die via AT5 worden verspreid, is zichtbaar geagiteerd wanneer het beeld begint. Twee politieagenten zijn al ter plaatse als de man iets schreeuwt en met zijn knuppel de ramen van het restaurant in Amsterdam kapot slaat. Even daarna gaat de man naar binnen en haalt de Israëlische vlag op. Wanneer de man eenmaal buiten is, slaan de twee agenten die daar al wachten, hem in de boeien.

Een getuige zou aan AT5 gemeld hebben dat de man iets over Palestina schreeuwde. Wat de precieze aanleiding voor het gedrag van de man is, is onduidelijk. Joodse Nederlanders geloven dat het incident te maken heeft met de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door de Amerikaanse president Trump. De man maakt op de beelden echter een verwarde indruk.

Volgens een verklaring van de politie kregen agenten een melding dat op de Amstelveenseweg een man met een houten knuppel de ramen van een restaurant dreigde in te slaan. Terwijl de agenten met de agressieve man in gesprek probeerden te komen, sloeg de man met het stuk hout de ruiten in. Hierop is de man aangehouden waarbij ook pepperspray is ingezet. De verdachte, een 29-jarige man die in Nederland verblijft, is ingesloten. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Volgens een zoon van de eigenaar van het restaurant zou de vernieling een aanslag zijn en zit de schrik er flink in. Desalniettemin zou het restaurant al in de avond gewoon open zijn.