Home Opinie “Verontruste burgers” over 400 verdronken vluchtelingen

“Verontruste burgers” over 400 verdronken vluchtelingen

Gisteren plaatste de Facebookpagina “Nederland mijn Vaderland” een artikel van de telegraaf over 400 vluchtelingen die de verdrinkingsdood vonden op de Middellandse Zee.

Advertentie

In het artikel staat dat de boot die vanuit Libië Italië probeerde binnen te komen was gekapseisd en dat er onder de slachtoffers “vele jonge mannen, waarschijnlijk minderjarigen” waren. Zoals we gewend zijn van de volgers op de pagina met 135.000 likes, zijn de reacties van een abominabel niveau. Alsof de bruinhemden van de NSB nooit weg zijn geweest uit het Avondland. Vraag blijft, is het alleen de schuld van de achterlijke meute die onder het mom van vrijheid van meningsuiting de meest afschuwelijke dingen de wereld in slingert of zijn politici zoals Wilders “minder Marokkanen, alle moskeeën dicht, indien nodig miljoenen deporteren”, Samsom “Marokkanen hebben etnisch monopolie op geweld”, Spekman “vernederen voor eigen mensen”, Halbe Zijlstra “Stabiele regimes koesteren…anders vluchtelingenstromen”, Marian Propstra “moslimovermacht afbreken…hek eromheen”, Gert Jaap van Ulzen “Oppakken geketende tocht Auschwitz” en Gertjan Neerhof “holman kan zich vinden in breivik’s angst voor de islam. Ik ook. Elke dag meer helaas” mede verantwoordelijk voor het cultiveren van het klimaat waarin dit volk zich beschermd genoeg waant om zich zo vulgair en racistisch te uiten?

Het wordt tijd dat we man en paard noemen in plaats van ons te verschuilen achter termen als “verontruste burgers”, zoals de rechtse haatblogs refereren aan bijvoorbeeld een PEGIDA of onderstaande misselijkmakende figuren, maar wat in de volksmond gewoon een ordinaire racist heet.

Nederland mijn Vaderland