Home Nieuws Verkiezingen Turkije | Partijen maken hun presidentskandidaten bekend

Verkiezingen Turkije | Partijen maken hun presidentskandidaten bekend

Partijen in Turkije zetten zich schrap voor de verkiezingen in juni aanstaande, waarbij naast de Algemene verkiezingen ook gekozen zal worden voor de president van Turkije. Het merendeel van de partijen maakte vandaag bekend wat hun presidentskandidaten zullen zijn.

Advertentie

Bij de aankomende parlementsverkiezingen (2018) in Turkije ga ik als stemgerechtigde stemmen op:

View Results

Laden ... Laden ...

De Nationalistische Beweging Partij (MHP) en de AK-Partij zijn een alliantie aangegaan voor de aankomende verkiezingen en steunen de zittende president Recep Tayyip Erdogan, die bij deze verkiezingen zijn tweede termijn probeert te bemachtigen.

IYI-partijleider Meral Aksener meldde zich woensdag aan als presidentskandidaat.

De Saadet Partij draagt partijvoorzitter Temel Karamollaoglu voor als presidentskandidaat, terwijl HDP heeft aangekondigd dat het haar kandidaat op 4 mei bekend zal maken.

Ook de grootste oppositiepartij van Turkije, de Republikeinse Volkspartij (CHP), heeft aangekondigd dat het haar kandidaat op 4 mei om 10.00 uur lokale tijd bekend zal maken.

Op 20 april nam het parlement een besluit om vervroegde parlements- en presidentiële verkiezingen uit te schrijven. Daarmee zal Turkije vervroegd overstappen naar het presidentieel systeem.