Home Nieuws Verkaasde Turk: Nederland nummer 1

Verkaasde Turk: Nederland nummer 1

Hij zegt het zelf al in zijn Youtube-video, Ömer Uyar uit Amsterdam, dat hij uitgemaakt zal worden voor verkaasde Turk of voor landverrader, maar gooit toch een vlog online waarin hij met een wikipedia-onderzoek uithaalt naar Turken en Turkije.

Ömer zegt dat hij het gevoel heeft dat hij dingen moet verduidelijken omtrent de diplomatieke problemen tussen Turkije en Nederland. Hij zegt dat hij denkt dat Turken niet naar Nederlanders zullen luisteren en hij zich daarom genoodzaakt voelt om de video te maken. Hoewel een kritische blik op Turkije natuurlijk geen zonde is, blijven zijn analyse en vergelijkingen basaal en lijkt het vooral een opsomming van banaliteiten en stereotyperingen.

Advertentie

Dat hij zijn angst uitspreekt uitgemaakt te worden voor landverrader en vervolgens een foto van een Turkse vlag en een nazi-vlag in de film plaatst, spreekt ook niet bepaald voor zijn oprechtheid. Ömer had daar ook net zo goed huwelijksfoto’s van Bernhard en Juliana kunnen plaatsen uit januari 1937, nog voordat de Duitse invasie had plaatsgevonden, waar de ruimte was volgehangen met nazi-symbolen en het bruidspaar de Hitlergroet brengt. Op het rechtse weblog GeenStijl is Ömer al op het schild gehesen vanwege zijn vlog.

Enfin, kijk en oordeel zelf, en bekritiseer hem vooral inhoudelijk.