Home Opinie Verheerlijken terreur tegen moslims mag, protesteren tegen Zwarte Piet niet

Verheerlijken terreur tegen moslims mag, protesteren tegen Zwarte Piet niet

Links: mensen die met vlaggen van de gewelddadige terreurbeweging PKK demonstreren krijgen in Rotterdam een politie-escorte. Rechts: actiegroep die tegen racisme wil demonstreren, mogen niet demonstreren en worden hardhandig aangepakt door de Rotterdamse politie.

In het Rotterdam van PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb mag je wel demonstreren met symbolen van een terreurbeweging die moslims ombrengt, maar niet voor respect en gelijkheid wanneer je tegen een racistische karikatuur als Zwarte Piet bent. Dat blijkt uit beelden die vandaag naar buiten zijn gekomen na de aanhouding van pro-gelijkheid demonstranten.

Advertentie

Aboutaleb liet in een eerder geschreven antwoord aan dutchturks.nl blijken dat hij er geen probleem mee had, dat mensen in zijn stad demonstreren en daarbij symbolen tonen van de terreurbeweging PKK, wiens slachtoffers veelal islamitisch zijn. Ook symbolen van het terreurkopstuk Abdullah Öcalan horen er volgens Aboutaleb gewoon bij in een democratie. De Amsterdamse PvdA-Burgemeester Eberhard van der Laan, stuurde mensen die zich tegen demonstrerende terreursympathisanten verzetten, een soortgelijke brief. In het Den Haag van VVD-burgemeester Jozias van Aartsen is het niet veel anders.

Hoe schril is het contrast met vandaag, waar te zien is hoe de politie in Rotterdam demonstranten neerknuppelt, haren eruit trekt en met veel geweld oppakt, omdat ze willen demonstreren tegen een racistische karikatuur als Zwarte Piet? Het zijn niet alleen activisten die zijn opgepakt. Ook één van hun advocaten, advocaat Michiel Pestman, is opgepakt door de politie. Even verderop staat de extreemrechtse Nederlandse Volks Unie (NVU) doodleuk te demonstreren. Het kan allemaal in Nederland, zolang je maar niet tegen racisme bent of voor moslims opkomt. Dit is de realiteit wanneer de PvdA en de VVD het land besturen. Denk dus goed na of je dit in maart wilt belonen met jouw stem.