Home Nieuws Verhaal lekkende beveiliger Wilders blijkt opgeklopt, geen lek naar criminelen

Verhaal lekkende beveiliger Wilders blijkt opgeklopt, geen lek naar criminelen

De medewerker van de politie die maandag is opgepakt vanwege het vermoeden vertrouwelijke informatie gelekt te hebben naar een criminele bende is op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat niet in hoger beroep tegen het onderzoek naar de DBB-medewerker (Dienst Bewaken en Beveiligen). Het verhaal waarmee Wilders zich een martelaarsstatus aan wilde meten blijkt aangedikt en opgeklopt.

Het OM gaat niet in hoger beroep om de verdachte politieagent vrij te laten. Het OM was van mening dat er een onderzoeksbelang was om de verdachte medewerker van de Dienst Bewaken en Beveiligen in voorarrest te houden. Dat belang was dat het OM wilde voorkomen dat hij mogelijke getuigen zou kunnen beïnvloeden. “Nu hij al op vrije voeten is, is het niet zinvol meer om met deze reden in hoger beroep te gaan tegen de beslissing van de onderzoeksrechter,” zegt het OM in een verklaring.

Advertentie

Het verhaal van verschillende mediabedrijven die Wilders hielpen om zichzelf een martelaarsstatus aan te meten, blijkt een lege huls. De politieagent wordt ervan verdacht in de privésfeer informatie gedeeld te hebben over zijn werk. Uit het onderzoek van het OM is niet gebleken dat hij informatie gedeeld heeft met een criminele organisatie.

Omdat de man tot donderdag ‘in beperkingen’ zat, kon het OM eerder deze informatie niet delen. De man blijft verdachte. Het onderzoek duurt voort.