Home Nieuws Verbod op uitsupporters Turkse Superlig opgeheven

Verbod op uitsupporters Turkse Superlig opgeheven

De Professionele Voetbalclubs Associatie heeft aangekondigd dat het verbod op uitsupporters bij derbywedstrijden zal worden opgeheven.

Het verbod gold voor wedstrijden tussen de clubs Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray, Trabzonspor en Bursaspor en was van kracht sinds 17 november 2011.

Advertentie

De Professionele Voetbalclubs Associatie heeft na de vergadering over deze kwestie een persconferentie belegd waar voorzitter Goksel Gumusdag het opheffen van de maatregel heeft aangekondigd. Hij wees op de sfeer van eensgezindheid en saamhorigheid na de Fethullahistische (FETÖ) 15-juli-coup in Turkije en zei het volgende:

“De sfeer van saamhorigheid en eensgezindheid die ontstond na de 15-juli-coup en de broederschap die daarop volgde, willen we ook naar de tribunes verplaatsen. Om die reden hebben we besloten om het verbod op uitsupporters tijdens derbywedstrijden op te heffen. Dientengevolge geloven we dat het voortaan nodig is dat de wedstrijden tussen Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas, Trabzonspor en Bursaspor zij aan zij bekeken dienen te worden vanaf de tribunes door supporters van beide teams. Wij geloven en hopen dat dit in het belang is van de eenheid en saamhorigheid die is ontstaan na de martelaren van de democratie op 15 juli,” aldus Gumusdag.