Home Nieuws Venezolaanse president Nicolas Maduro fan van Dirilis Ertugrul

Venezolaanse president Nicolas Maduro fan van Dirilis Ertugrul

De Venezolaanse president Nicolas Maduro blijkt fan te zijn van de populaire Turkse tv-serie Dirilis Ertugrul, zo liet de regisseur van de serie Mehmet Bozdag weten via Twitter.

Mehmet Bozdag, de regisseur van de serie, liet via sociale media twee foto’s zien die hij had ontvangen van de Venezolaanse leider Maduro met een Turkse Börk hoofddeksel, een KAYI-vlag en een Ottomaanse zegelring.

Dirilis Ertugrul is een populaire serie die gaat over het leven van Ertugrul, de vader van Osman 1, stichter van het Ottomaanse Rijk, en de Islamitische Oguz Turken in de 13e eeuw. De uitzendrechten van de populaire serie zijn door 60 landen aangekocht. Dirilis wordt wereldwijd door meer dan 200 miljoen mensen bekeken.

Nicolas Maduro is een doorn in het oog van de Amerikanen en is solidair met de Palestijnse bevolking. Zo was hij als enige niet-islamitische leider aanwezig bij de OIC-top in Istanbul in december 2017 en sprak hij zijn steun uit aan “De Palestijnen die oog in oog staan met de agressie van de imperialistische regering [VS]“.

Uit een recente verklaring van CIA-directeur Mike Pompeo, blijkt dat Maduro het doelwit is geworden van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. De Amerikaanse inlichtingendienst CIA spant zich in voor regime change in Venezuela en wil de democratisch gekozen president Nicolas Maduro afzetten. Maduro past daarmee in een lange lijn van doelwitten van de CIA en haar regime-change agenda.

Venezuela is interessant voor de Amerikanen vanwege haar ruwe grondstoffen. Het land bezit 24,8% van alle ruwe oliereserves ter wereld, gevolgd door Saudi Arabië (22,1%), Iran (12,9%) en Irak (11,8%).

Een impressie van de serie zoals in de trailer voor seizoen 2: