Home Nieuws Veel doden en gewonden bij treinongeluk in Turkije

Veel doden en gewonden bij treinongeluk in Turkije

Bij een treinongeluk in Turkije tussen een hogesnelheidstrein en een locomotief zijn donderdag negen mensen om het leven gekomen en 47 mensen gewond geraakt.

Advertentie

Het treinongeluk vond plaats op de route tussen Ankara en Konya, slechts tien minuten na vertrek uit Ankara. De hoge snelheidstrein botste op een locomotief die spoorwerkzaamheden aan het uitvoeren was en niet op hetzelfde spoor had mogen zijn. Twee wagons ontspoorden en beschadigden een loopbrug.

Aan boord van de hogesnelheidstrein zaten op het moment van het tragische ongeval 206 mensen, waarvan er 9 om het leven zijn gekomen en 47 anderen gewond raakten. Onder de doden zijn ook drie machinisten. Drie personeelsleden van de Turkse Spoorwegen zijn inmiddels aangehouden in verband met betrokkenheid bij het ongeluk.

Het is de tweede keer in een jaar tijd dat er een groot treinongeval plaatsvindt in Turkije. In juli van dit jaar vond er in verband met een verzakking van het spoor door hevige regenval een ongeluk plaats in Tekirdag, waarbij 24 doden en 124 gewonden vielen.