Home Nieuws Veel doden en gewonden bij terreuraanslag PKK in Cizre

Veel doden en gewonden bij terreuraanslag PKK in Cizre

Bij een bomaanslag op een politiebureau in het zuidoosten van Turkije door de terreurbeweging PKK zijn elf mensen om het leven gekomen. 78 mensen raakten gewond.

De aanslag werd gepleegd in de buurt van Konak mahallesi op de weg tussen Cizre en Sirnak bij een politie-controlepost die 50 meter vanaf het centrale politiebureau stond. Sommige gewonden zijn met helikopters naar ziekenhuizen in de regio gebracht.

Er is een klopjacht op de terroristen gestart.

De aanslag vond plaats omstreeks 6.45 uur en werd uitgevoerd met een vrachtwagen die geladen was met naar schatting 10 ton aan explosieven. Onder de gewonden is ook een baby van 7 maanden oud.

PvdA-burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zei eerder dat hij geen beperkingen zal opleggen aan demonstraties waarbij symbolen van de terreurbeweging PKK zullen worden meegedragen. Toestemming voor de pro-PKK-demonstraties in Rotterdam zijn volgens bronnen aangevraagd door partijgenoten van Aboutaleb.

Het officiële Twitteraccount van HDP in Nederland, die door de PvdA als zusterpartij wordt gezien, spreekt van een wraakactie door de “Arbeiderspartij”.