Home Nieuws Varkensgelatine in Aldi Ice Tea onjuist

Varkensgelatine in Aldi Ice Tea onjuist

Een e-mail dat op sociale media circuleerde over de aanwezigheid van varkensgelatine in de ijsthee producten van de Aldi, zorgde onlangs voor veel roering in de islamitische gemeenschap in Nederland. Een woordvoerder van het bedrijf ontkent dat er varkensgelatine in hun ijsthee zit.

Advertentie

In het Facebookbericht op de pagina Hollanda Dini Paylasimlar dat inmiddels meer dan 1.270 keer is gedeeld worden moslims opgeroepen om geen ijsthee van de Aldi meer te consumeren vanwege de mail. Veel moslims reageren verbolgen over het bericht waarin wordt gesuggereerd dat er varkensgelatine in de ijsthee zit.

Een woordvoerder van het Aldi-hoofdkantoor verklaarde vrijdag tegenover DutchTurks dat er geen varkensgelatine of dierlijke producten in de ijsthee van het bedrijf zit. Dit werd hen onder andere door de leverancier van het product medegedeeld. Op de vraag hoe het komt dat er een dergelijke mail circuleert, verklaart de woordvoerder dat het bedrijf intern onderzoek zal verrichten naar de desbetreffende mail die op sociale media wordt gedeeld en of deze afkomstig is van het concern. Het bedrijf verzekert dat er geen varkensgelatine of dierlijke producten in de ijsthee zit.