Home Nieuws Varkens, kalveren en schapen levend gekookt en gevild in Nederlandse slachthuizen

Varkens, kalveren en schapen levend gekookt en gevild in Nederlandse slachthuizen

Volgens rapporten die zijn opgevraagd door de onderzoeksredactie van RTL-Nieuws is er nog veel mis in Nederlandse slachthuizen. Dieren worden er levend gekookt en gevild, zo blijkt uit rapporten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Voorbeelden van misstanden zijn niet beperkt tot een enkel incident, maar vinden plaats verspreid over 19 slachthuizen waar 48 boetes zijn uitgedeeld voor incidenten die variëren van gillende en trappelende varkens die levend worden gekookt en in een heet waterbad verdrinken, tot kalveren en schapen die levend worden gevild.

RTL-nieuws vroeg de rapporten op naar aanleiding van gruwelijke undercoverbeelden door Animal Rights van een Belgisch slachthuis in Tielt. In Nederland zouden dergelijke misstanden volgens de vleessector en de overheid niet plaatsvinden, maar dat blijkt nu anders.

Beelden van het slachthuis in Tielt:

Hoewel Halal-slacht vaak in verband wordt gebracht wordt met dierenleed, contrasteren de beelden uit het slachthuis waar ook varkens worden geslacht met de Halal slacht van het Islamitische Mercy Slaughter