Home Opinie Van Gülen aanpakken, naar met Gülen aanpappen

Van Gülen aanpakken, naar met Gülen aanpappen

Nederlandse politici staan bekend om hun draaikonterij en huichelachtigheid wanneer het aankomt op Turkije-gerelateerde zaken. Dat blijkt uit de reacties van verschillende politici op de Turkse ambassadeur Sadik Arslan die Nederland verzocht om FETÖ/PDY aan te pakken.

Men hoeft slechts een vergelijking te maken tussen standpunten die deze politici innemen ten aanzien van Israël en ten aanzien van Turkije, om te zien dat men in de Tweede Kamer met twee maten meet. Zo ook na de gefaalde militaire couppoging, die grotendeels op het conto wordt geschreven van de aan Feytullah Gülen gelieerde FETÖ en haar parallelle structuur, waarmee ze de Turkse staat, haar veiligheidsapparaat, de rechterlijke macht en andere gezaghebbende instanties hebben geïnfiltreerd.

Advertentie

Onder andere Jesse Klaver en Sadet Karabulut maakten zich in 2014 nog hard voor het aanpakken van “Die schimmige beweging”.

Een artikel van twee jaar geleden: “De Tweede Kamer wil af van de schimmigheid rond de Turkse Gülenbeweging en zijn onderwijsinstellingen. De Kamerleden willen dat minister Asscher meer onderzoek doet. Ze maken zich zorgen over de stille invloed van de conservatieve islamitische organisatie. Ze halen op hun scholen de slimme koppen eruit en zetten die op cruciale plaatsen in de samenleving om hun macht te vergroten”, zegt SP-Kamerlid Karabulut, die de schimmige aan de terreurbeweging PKK gelieerde instellingen nooit onder vuur neemt.

In een vandaag verschenen artikel zijn PvdA (Michiel Servaes), D66 (Sjoerd Sjoerdsma), CDA (Raymond Knops), PVV (Raymond de Roon) en VVD (Han ten Broeke) stellig in hun Turkije-afkeer. De hoogste die van de toren blaast en de Turkse ambassadeur terecht probeert te wijzen is de laatstgenoemde mascotte van Blauw-Wit, Han ten Broeke, die zijn voorliefde voor Israël en haat tegen Turkije doorgaans niet onder stoelen of banken steekt. Hij wijst de Turkse ambassadeur, die een oproep deed om Gülen-verwante organisaties aan te pakken, op een onderzoek naar ‘De lange arm van Ankara’ dat aangevraagd is door de VVD en de SP samen en zegt dat hij beter zijn medewerking kan verlenen aan dat onderzoek.

De huichelachtigheid, de achterbaksheid, de ongebreidelde islam- en Turkenhaat druipt uit alle poriën van de Haagse politiek. Waar SP’ers zij aan zij met rechts-reactionaire VVD’ers als Han ten Broeke recht tegenover Turkije staan en waar nodig bereid zijn om Turkse organisaties een kopje kleiner te maken. Voor mij is het allang duidelijk dat dit geen strijd voor rechtvaardigheid en democratie is, maar een kruistocht tegen Turkije, het voor hen voormalige Oost-Romeinse Rijk en haar gedroomde hoofdstad.

Wie nu nog op één van de bovengenoemde partijen stemt, tekent voor vijandigheid in de richting van Turkije en knikt instemmend toe met het gekef naar zijn eigen vaderland. Tenzij je natuurlijk over dertig jaar op vakantie wilt naar Byzantium of de kuststad Smyrna. In dat geval heb ik niets gezegd.

Wil je DutchTurks.nl steunen? Klik HIER en registreer je dan.