Home Nieuws Vader van vermoorde Ihsan Gürz veroordeeld tot 3 maanden celstraf

Vader van vermoorde Ihsan Gürz veroordeeld tot 3 maanden celstraf

De vader van de vermoorde Ihsan Gürz, Cengiz Gürz, is dinsdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden, met een proeftijd van drie jaar en tot het betalen van een schadevergoeding aan een politieagent van 2.000 EURO.

Advertentie

Cengiz Gürz mocht van het OM zijn mening niet meer uiten over de mysterieuze dood van zijn zoon na een verblijf in de politiecel.

Ihsan Gürz kwam in 2011 om het leven kort nadat hij werd aangehouden door de politie in een snackbar in Beverwijk. Volgens de politie verzette Gürz zich tegen zijn arrestatie en gebruikten de agenten geweld om hem onder controle te krijgen en is hij volgens het OM overleden aan een combinatie van cocaïnegebruik en een hartfunctiestoornis. Terwijl deskundigen in Nederland sporen van cocaïne vonden en geen sporen van geweld, kwamen Turkse forensische experts in het tweede autopsierapport veel sporen van geweld en geen sporen van cocaïne tegen. Ook constateerden zij dat het hart en de hersenen van Gürz waren verdwenen. In plaats daarvan vonden ze volgens de beelden hieronder oude kranten op de plek waar de hersenen en het hart zouden moeten zitten.

De politieagenten die betrokken waren bij de arrestatie van Gürz zijn niet vervolgd voor zijn dood. De geëmotioneerde vader Gürz noemde één van de politieagenten ‘hoerenkind’ en wordt daar nu voor vervolgd.

Het OM eiste een werkstraf van 120 uur, op staffe van 60 dagen hechtenis indien hij de werkstraf weigert en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden met een proeftijd van vijf jaar. Ook was de eis dat de familie Gürz 7.000 EURO aan schadevergoeding moest betalen aan de meest gekwetste politieagent.

De rechter heeft nu bepaald dat Gürz een voorwaardelijke celstaf van drie maanden met een proeftijd van drie jaar krijgt opgelegd, en veroordeeld hem ook tot het betalen van een schadevergoeding aan een politieagent van 2000 EURO. De celstraf wordt ten uitvoer gelegd indien Gürz zich in zijn proeftijd schuldig maakt aan een strafbaar feit, indien hij niet meewerkt aan het afnemen van zijn vingerafdrukken of “Zich smadelijk/lasterlijk/beledigend uitlaat in welke vorm dan ook jegens politieambtenaren van de Nationale Politie in deze zaak, terzake van de rol van de politie bij de aanhouding en het overlijden van zijn zoon”.

Lees de volledige UITSPRAAK HIER.

Nico van den Ham

Vorig artikelOpmerkelijk: Politie verwijderde waarschuwing PKK KAMPANYA van website
Volgend artikelTofik Dibi heeft advies voor verkiezingstijd