Home Nieuws Vader en echtgenoot Fethi Sekin offerde zijn leven op om anderen te...

Vader en echtgenoot Fethi Sekin offerde zijn leven op om anderen te redden

De politieagent die in Izmir is overleden heeft zichzelf opgeofferd om een grotere bloedbad te voorkomen. Hij hield terroristen aan die een bloedbad wilden aanrichten bij het gerechtsgebouw van Izmir en overleed bij het daarop volgende vuurgevecht. Zijn opoffering wordt wereldwijd geprezen.

Advertentie

De 43-jarige Fethi Sekin die werkzaam was als verkeersagent bij de motoreenheid gemotoriseerde valken, heeft dankzij zijn oplettendheid een grote bloedbad in Izmir kunnen voorkomen. Toen Sekin het voertuig met daarin de terroristen opmerkte die op weg waren naar de ingang van het gerechtsgebouw in Izmir, hield hij het voertuig aan om het te doorzoeken. De terroristen wiens plan op dat moment werd doorkruist door Sekin stapten uit en bliezen het voertuig enkele momenten daarna op. Maar niet voordat Sekin omstanders kon waarschuwen en ook zichzelf uit de voeten wist te maken.

Sekin achtervolgde daarop de zwaarbewapende terroristen, die -naar achteraf blijkt- de beschikking hadden over automatische geweren, handgranaten en raketwerpers, en bevocht hen met zijn dienstpistool. Het lukte hem om één van de terroristen te doden voordat hij zelf overleed aan zijn verwondingen die hij tijdens het vuurgevecht had opgelopen.

De gouverneur van Izmir Erol Ayyildiz noemt Sekin “De lankmoedige martelaar die zichzelf heeft opgeofferd en een groter verlies heeft voorkomen“.

Fethi Sekin die sinds 9 maanden het verkeer regelde voor de rechtbank in Izmir, was in 2014 al op een haartje na ontsnapt aan de dood toen een auto achteruit op hem inreed. De 43-jarige Sekin, afkomstig uit het plaatsje Baskil in Elazig, verloor 2 maanden geleden nog zijn 62-jarige moeder aan een ongeneeslijke ziekte. Zijn 66-jarige vader Mehmet Zeki Sekin kwam bij Fethi en zijn gezin inwonen. Fethi heeft 6 broers en zussen en woont al sinds 8 jaar in Izmir. Fethi laat een vrouw en drie kinderen, Tolunay (16), Dila (15) en Nisa (8), na.

Het lichaam van Fethi, die in één zin wordt genoemd met Ömer Halisdemir, zal ter aarde worden gedragen in zijn geboorteplaats Baskil in Elazig.