Home Nieuws Update testament Erdoğan met aankondiging laatste wens

Update testament Erdoğan met aankondiging laatste wens

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft in zijn onlangs aangepaste nalatenschap gevraagd om de aarde van het graf van een Ottomaanse soldaat in Arakan (Myanmar) over zijn uiteindelijke graf te strooien.

Advertentie

In een bijeenkomst met voormalige leden van “Milli Görüs” in Istanbul begon journalist Sibel Erarslan haar toespraak met de aarde die ze meenam van een Ottomaanse begraafplaats in Arakan Myanmar.
“We bezochten Arakan met “First Lady” Emine Erdoğan in 2013. We bezochten de Ottomaanse begraafplaats. Er liggen Ottomaanse soldaten die het martelaarschap verwierven 92 jaar geleden. Ze hebben nooit antwoorden ontvangen op hun brieven, dus ik heb het zand van het graf van één van onze martelaren hierheen gebracht, zodat we kunnen zien dat wij hetzelfde doel dienen. Zijn naam is Osmanoğlu Muhammed uit Manisa,” zei Erarslan.

Na het aanschouwen van Erarslan’s gebaar, zei Erdoğan dat hij wil dat de meegebrachte aarde op zijn uiteindelijke graf wordt gelegd.

“Het is mijn laatste wens aan mijn vrouw en kinderen. Wanneer ik sterf, moeten ze de aarde van het graf van Osmanoğlu Muhammed uit Manisa, die als martelaar stierf in Arakan, op mijn graf leggen”, zei Erdogan.

Video 2:08 minuten