Home Nieuws UPDATE: Bombardement Frankrijk op basisschool Mosul wordt tegengesproken

UPDATE: Bombardement Frankrijk op basisschool Mosul wordt tegengesproken

“Van een bombardement door Frankrijk op een basisschool in het door IS gecontroleerde Mosul in Irak is geen sprake”, meldt een lokale bron aan DutchTurks. Ook andere media melden dat er geen sprake is geweest van een bombardement door de Franse luchtmacht, waar 28 kinderen bij om het leven kwamen.

Advertentie

De Egyptische Groot-Moefti, Shawki Allam, veroordeelde het bombardement, tezamen met de Britse politicus George Galloway die zich ook uitsprak over het feit dat er sprake is van een “Oriëntalistische weigering om berichten vanuit Irak afkomstig van mensen met Arabische namen te geloven. Alsof westerse journalisten archieven van waarheid zijn”.

Eerder spraken Al-QudsWattan en Middle East Monitor van 28 doden na Franse bombardementen op een basisschool.

De Franse media meldden gelijktijdig dat een militair centrum van IS in Mosul is geraakt in een luchtaanval geleid door de Amerikaanse luchtmacht.

Ook Middle East Eye maakt melding van foutieve berichten over het vermeende Franse bombardement op een basisschool in Mosul. Zij legden contact met een bron in Mosul die op basis van anonimiteit verklaarde dat er geen basisschool is gebombardeerd.