Home Nieuws Uitgever schoolboeken McGraw-Hill buigt voor zionistische druk

Uitgever schoolboeken McGraw-Hill buigt voor zionistische druk

De Israëlische Staat slokt in strijd met internationale verdragen beetje bij beetje de Palestijnse staat op.

De uitgever van schoolboeken McGraw-Hhill Education vernietigt alle leerboeken over politieke wetenschappen nadat het klachten ontving van extremistische Israëliërs dat het anti-Israël kaarten zou bevatten.

Advertentie

Het leerboek getiteld Globale Politiek werd gepubliceerd in 2012, maar kwam pas begin deze maand onder de aandacht van de extremistische blogger Elder Of Ziyon. Binnen een week na de eerste blog begon McGraw-Hill all kopieën van het boek te vernietigen, is het boek van de website geschrapt, worden kopers van het boek gecompenseerd en is er excuses gemaakt aan rechts-extremistische zionisten die de kunstmatige controverse hielpen creëren.

Op de kaart is het landverlies van de Palestijnen te zien vanaf 1946, een jaar voordat zionistische terroristen een etnische zuivering pleegden in Palestina, beter bekend als de Nakba, waarbij meer dan 750.000 Palestijnen van huis en haard werden verdreven, tot het jaar 2000. In het onderschrift staat de tekst ‘Een mix van diplomatieke en militaire actie en uitgebreide Joodse nederzettingen heeft geleid tot een afname van Palestijnse territoria…”.

Volgens Rania Khalek worden zulke kaarten gezien als een dreiging voor de zionistische ideologie, omdat het dwars door Israëlische propaganda snijdt waarin Palestijnse woede en geweld wordt geportretteerd als zijnde afkomstig van religieuze en irrationele intolerantie en haat, in plaats van een natuurlijke reactie op Israël’s koloniale expansiedrift, landroof en etnische zuiveringen, wat voortduurt tot op de dag van vandaag.

Het artikel van Elder of Ziyon werd gepubliceerd op zijn eigen blog, maar al gauw overgenomen door The Tower, een blog dat wordt gerund door The Israel Project (TIP). TIP is een rechts-extremistische pro-Israël lobbyorganisatie dat gespecialiseerd is in het creëren en distribueren van anti-Palestina en anti-moslim propaganda aan journalisten en beleidsmakers.

Het had succes, McGraw-Hill werd bedolven onder een mailregen en capituleerde voor de kunstmatig gecreëerde rel.

TIP ontvangt financiële steun van grote spelers in de islamofobie industrie en wordt gerund door Josh Block, een voormalig woordvoerder van de machtige Israëlische lobbygroep AIPAC.

Block werd berucht toen hij in het geheim een lastercampagne coördineerde tegen bloggers die kritisch waren over het regeringsbeleid van Israël.

Bron: Electronic Intifada, Rania Khalek.