Home Nieuws Uitgaansverbod in district oost-Turkije na gevechten met PKK

Uitgaansverbod in district oost-Turkije na gevechten met PKK

"Latrans-Turkey location Muş" by The Emirr - CC: Wikimedia Commons

In het Varto district in de oostelijke provincie Muş is een uitgaansverbod ingesteld na gevechten met de terreurbeweging PKK, waarbij vijf mensen om het leven kwamen. Dat meldt de Turkse krant Hürriyet.

Advertentie

De Gouverneur van Muş Vedat Büyükersoy zei dat ingaande vanaf 16 augustus 8:30 tot nader order een uitgaansverbod van kracht is om veiligheid te kunnen waarborgen. De PKK zou op een aantal plaatsen in het district bommen hebben geplaatst die eerst onschadelijk dienen te worden gemaakt.

Büyükersoy voegde daaraan toe dat PKK terroristen aanwezig zijn in Varto en dat operaties tegen hen voortduren. Eerder op 16 augustus vielen PKK terroristen een bouwplaats binnen en vernielden een brug bij de ingang van een district met de bulldozers die ze in beslag namen.

In de oostelijke provincie Kars, kwam één soldaat om het leven bij een vuurgevecht met de PKK. De gevechten braken uit tijdens een operatie van een speciaal team van de gendarmerie in het Kağızman district van Kars. Drie PKK terroristen werden daarbij gedood en hun wapens in beslag genomen. Een veiligheidsoperatie met luchtsteun is gestart in het gebied.