Home Entertainment Twitterbeleid: Hitst u tegen moslims en Turken, dan krijgt u een vinkje

Twitterbeleid: Hitst u tegen moslims en Turken, dan krijgt u een vinkje

Het gewilde vinkje op Twitter, een “Verified account”, we vonden het wel iets voor onze nieuwsmedia-website dutchturks.nl.

De website bestaat al langer dan twee jaar en is veelvuldig geciteerd in nationale en internationale pers. Meer dan eens hebben artikelen op dutchturks.nl geleid tot Kamervragen in de Tweede Kamer. Qua maatschappelijke relevantie doen we er toe. Getuige ook de 9 miljoen mensen die we maandelijks via sociale media bereiken. We namen de proef op de som om ook een blauw vinkje te krijgen van Twitter en deden een aanvraag.

Advertentie

Op 13 augustus dienden we de officiële aanvraag in voor het blauwe vinkje van Twitter. Binnen twee dagen kregen we het bericht dat de aanvraag was afgekeurd: “We reviewed the account, and unfortunately it is not eligible to be verified at this time“, luidde de boodschap.

Terwijl websites die voortdurend hitsen tegen moslims en Turken, of dienen als nuttige idioten van websites die dat doen, worden erkend als officiële instelling door Twitter, krijgt een website die dat allemaal zichtbaar maakt, nul op het rekest. DutchTurks is een officiële instelling en staat geregistreerd als dusdanig. Wat voor een boodschap Twitter hiermee afgeeft aan de samenleving, laat zich gemakkelijk raden: Als u een vinkje heeft, dan heeft u zich verdienstelijk opgesteld voor het dehumaniseren van moslims en andere minderheden. Een inhoudelijke reactie van Twitter blijft uiteraard uit.