Home Nieuws Twee Turkse universiteiten in wereldwijde top tien

Twee Turkse universiteiten in wereldwijde top tien

De Sabancı en Koç üniversiteiten zijn door het blad Times Higher Education’s “Beste kleine Universiteiten” opgenomen in de wereldwijde top tien.

Advertentie

Het blad dat voor het eerst deze lijst van kleinere universiteiten publiceert, heeft de Amerikaanse “California Institute for Technology” op de eerste plaats gezet. De Franse Universiteiten “École Normale Supérieure” en “École Polytechnique” staan respectievelijk op de tweede en derde plek.

Op de lijst staan Universiteiten met minder dan 5.000 studenten en waar meer dan vier wetenschappen onderwezen wordt: kunst en geesteswetenschappen, techniek en technologie, geneeskunde, biowetenschappen, natuurwetenschappen en sociale wetenschappen.

De Koç Universiteit staat op de 8e plaats op de lijst van “Beste kleine Universiteiten ter wereld” en de Sabancı Universiteit op de 10e plaats.

Op de lijst met alle beste universiteiten ter wereld staat de Koç Universiteit op de 270e plaats en de Sabancı Universiteit op de 380e.

Op de lijst der lijsten staat California Institute of Technology bovenaan, gevolgd door University of Oxford, Stanford University, University of Cambridge, Massachusetts Institute of Technology, Harvard University, Princeton University, Imperial College London, ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology Zurich en University of Chicago.