Home Nieuws Twee Turken onder slachtoffers terreuraanslag moskee

Twee Turken onder slachtoffers terreuraanslag moskee

Onder de slachtoffers van de terreuraanslag op een moskee in Christchurch Nieuw-Zeeland door een extreemrechtse christelijke terrorist, zijn ook twee Turken. Dat verklaart het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het zou gaan om Turkse staatsburgers Zekeriya Tuya en Mustafa Boztas. De twee zijn gewond geraakt bij de terreuraanslag en verkeren buiten levensgevaar. Meer dan veertig mensen kwamen vrijdag om het leven bij een terreuraanslag op twee moskeeën in Christchurch door de christelijke rechtsextremist Breton Tarrant. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 49.

Tarrant gebruikte wapens en munitieclips waarop namen waren geschreven die verwezen naar historische en hedendaagse figuren die betrokken waren bij het vermoorden van moslims. De extreemrechtse terrorist liet ook een manifest achter van 74 pagina’s waarin hij redenen uiteenzet voor het vermoorden van moslims. Tarrant sprak in het bijzonder van Turken en dat deze uit Europa gedwongen zullen worden en dat alle moskeeën in Istanbul zullen worden vernietigd.

Bloedbad bij terreuraanslag op twee moskeeën Christchurch, dader livestreamde moordpartijen