Home Nieuws Twee mannen schoppen 14-jarige moslima hersenschudding na weigering afdoen hoofddoek

Twee mannen schoppen 14-jarige moslima hersenschudding na weigering afdoen hoofddoek

De politie zoekt twee blonde mannen van 18 jaar oud die op woensdag 21 februari in Emmeloord een 14-jarig meisje hebben mishandeld op straat. De jongens riepen dat het meisje haar hoofddoek af moest doen. Toen het meisje weigerde, werd ze van haar fiets geduwd en tegen haar hoofd en rug geschopt door de twee mannen.

Advertentie

Het onbekende meisje liep bij de mishandeling een hersenschudding op. Op woensdag 21 februari rond 15.45 uur fietste de scholiere vanaf de Peppellaan naar huis, toen zij bij de Moerasandijviestraat twee jongens voor haar zag fietsen. De jongens draaiden zich om en begonnen te lachen. Ze riepen dat het meisje haar hoofddoek af moest doen. Toen het meisje dit niet deed en zei dat ze hun mond moesten houden, sprongen de jongens van hun fiets af en kwamen naar haar toe. Het slachtoffer werd van haar fiets geduwd en viel op de grond. Ze werd geschopt tegen onder andere haar hoofd en rug. Hierna gingen de daders ervandoor en het hevig geschrokken slachtoffer kroop onder haar fiets uit. Ze ging met veel pijn naar huis, waar de politie werd gewaarschuwd. Na medische controle in het ziekenhuis bleek het slachtoffer, naast diverse blauwe plekken, een lichte hersenschudding te hebben.

Signalementen
De jongens zijn allebei rond de 18 jaar oud. De één is ongeveer 1,70 meter lang, heeft blond haar en droeg een korte zwarte jas. De ander heeft kort blond haar en droeg een korte zwarte jas.

De politie roept mensen die meer weten van de daders of getuige zijn geweest van de mishandeling, zich te melden.

“Iets gezien?
Bent u getuige geweest van deze mishandeling of weet u wie de daders zijn? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of onderstaand tipformulier. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.”

Geweld tegen moskeeën en moslims in Nederland is in het afgelopen decennium flink toegenomen, met als één van de dieptepunten de terreuraanslag door rechtsradicalen met een brandbom op de moskee in Enschede, waar op het moment van de aanslag kinderen speelden. Een geluk bij een ongeluk, bleef iedereen ongedeerd. Vrijwel alle politieke partijen van links tot rechts hebben de afgelopen jaren actief bijgedragen aan het stigmatiseren van moslims voor politiek gewin.

Islamophobia Mapped: arson attacks on mosques in the Netherlands