Home Nieuws Turkse Strijdkrachten naderen hoofdkwartier terreurgroep PKK in Kandil-bergen

Turkse Strijdkrachten naderen hoofdkwartier terreurgroep PKK in Kandil-bergen

Bron: Twitter / @Acemal71, @Suriyegundemi_

De Turkse Strijdkrachten zijn het PKK-bolwerk Kandil tot op zo’n 20 kilometer genaderd. Kandil wordt door de terreurbeweging PKK gezien als haar militaire machtscentrum, van waaruit het operaties over de hele wereld, ook in Nederland, coördineert.

Turkije voert sinds korte tijd een massief grondoffensief uit in het Noorden van Irak. De Turkse Strijdkrachten hebben inmiddels de volledige controle overgenomen van de gebieden Hakurk, Bermize, Kaleres en Sidekan en zijn Kandil tot op zo’n 20 kilometer genaderd.

Volgens een bilateraal verdrag tussen Turkije en Irak, mag Turkije ongehinderd tot 15 kilometer over de grens operaties uitvoeren tegen de terreurbeweging PKK. Omdat dit militair grondoffensief dieper in noord-Irak doordringt, wordt het in samenspraak met de Iraakse regering uitgevoerd. Ook Iran wordt bij de militaire operatie betrokken, zodat PKK-terroristen niet langs Iran weg kunnen glippen.

In de Barazgir vallei aan de voet van de Kandil-bergen wordt inmiddels een vooruitgeschoven logistiek knooppunt opgezet, dat zal dienen als basis voor de finale operatie bij het verpletteren van het PKK-hoofdkwartier.

Turkse militairen worden door de lokale bevolking met open armen ontvangen en nuttigen samen de iftar met hen.