Home Nieuws Turkse Strijdkrachten: bij anti-terreur operatie Afrin ten minste 260 PKK-terroristen gedood

Turkse Strijdkrachten: bij anti-terreur operatie Afrin ten minste 260 PKK-terroristen gedood

De Turkse Strijdkrachten hebben in een verklaring aangegeven dat bij Operatie Olijftak ten minste 260 PKK-terroristen zijn uitgeschakeld.

Advertentie

Turkije is sinds 20 januari begonnen met Operatie Olijftak om het gebied rondom Afrin in Noord-West Syrië schoon te vegen van de terreurorganisatie PKK. De PKK graaft zich in in bewoonde gebieden, waardoor de Turkse Strijdkrachten uiterst voorzichtig te werk dienen te gaan om burgerslachtoffers te vermijden. Ook rekruteert de terreurgroep gedwongen kindsoldaten en zet deze in aan het front. Enkelen van hen wisten zich de afgelopen dagen in veiligheid te brengen en over te geven aan het Vrije Syrische Leger en de Turkse Strijdkrachten.

Volgens een recente verklaring zijn bij operatie Olijftak ten minste 260 PKK-terroristen gedood. Bij de operaties zijn tot dusver 3 Turkse soldaten om het leven gekomen.

Gebieden waar de Syrische tak van de PKK de scepter zwaait, worden doorgaans gebruikt door de terreurbeweging PKK als een springplank voor aanslagen in Turkije. Iets waar Nederlandstalige media geen aandacht op vestigen. Zo was het Abdulbaki Somer die in februari 2016 de grens bij Ayn-Al Arab (Kobane) overstak om een zelfmoordaanslag te plegen in Ankara waarbij 29 mensen om het leven kwamen en 61 mensen gewond raakten. Seher Cagla Demir was de tweede PKK-terrorist die is getraind door de YPG in Syrië en de grens met Turkije overstak om in maart 2016 een zelfmoordaanslag te plegen in Ankara. Daarbij kwamen 38 mensen om het leven en raakten 125 mensen gewond.

Turkije bekritiseert de Verenigde Staten al langere tijd dat het roekeloos wapens levert aan de terreurbeweging PKK en wapens aan de Turkse grens ophoopt onder het mom van de strijd tegen ISIS. De realiteit is dat de wapens die aan de PKK zijn geleverd, zo’n 5.000 vrachtwagens en 2 cargovliegtuigen vol, opduiken in Turkije waar de terreurgroep PKK ze gebruikt tegen Turkse veiligheidsdiensten en burgers. Westerse landen hebben de PKK ook voorzien van luchtafweergeschut in de strijd tegen ISIS, terwijl ISIS geen luchtmacht heeft.