Home Nieuws Turkse soldaten delen brood uit aan inwoners Afrin

Turkse soldaten delen brood uit aan inwoners Afrin

Soldaten van de Turkse Strijdkrachten delen brood uit aan inwoners van Afrin in het noord-westen van Syrië, dat onlangs is bevrijd uit handen van de terreurbeweging PKK.

Advertentie

Turkse soldaten hebben in de stad Jinderes een mobiele oven opgezet, waar 6.000 broden per dag worden geproduceerd. Lokale inwoners zijn blij met de komst van de Turkse soldaten.

Één van die inwoners is Ahmed Mustafa:
“Alles was voor hun komst erg duur. We konden niets naar hier brengen vanwege de gesloten wegen. Iedereen kan weer terug naar zijn werk. We hopen dat het leven weer normaal zal worden.”

Turkije heeft met Operatie Eufraat Schild en Olijftak 4.000 km2 grondgebied bevrijd uit handen van de terreurbewegingen ISIS en PKK. Op 18 maart werd Afrin door de Turkse Strijdkrachten en de FSA bevrijd uit handen van de PKK. Sinds de start van Operatie Olijftak zijn meer dan 3.800 PKK-terroristen uitgeschakeld.

De Turkse Strijdkrachten werken nu samen met andere instanties en NGO’s rondom de klok om het alledaags leven in Afrin te herstellen. Dinsdag kregen inwoners van Afrin weer toegang tot stromend water, nadat Turkije de afvalwaterzuiveringsinstallatie herstelde.

Steun onafhankelijke media