Home Nieuws Turkse pro-Palestina activist Mavi Marmara benoemd tot minister

Turkse pro-Palestina activist Mavi Marmara benoemd tot minister

Zweden heeft een pro-Palestina activist die op de Mavi Marmara hulpkonvooi naar Gaza was in 2010, benoemd tot de nieuwe minister van huisvesting en stedelijke ontwikkeling. Dat meldt worldbulletin.net.

Advertentie

Mehmet Kaplan, geboren in Turkije in 1971, was een van de mensenrechtenactivisten die werden gearresteerd door de Israëlische strijdkrachten en opgesloten in Ashdod alvorens te worden vrijgelaten, nadat commando’s het schip in internationale wateren overviel, terwijl hij en zijn metgezellen op weg waren naar de Gazastrook om de zeeblokkade daar te doorbreken.

De voormalige Groenen en Milieu Partij wetgever Kaplan werd benoemd in zijn nieuwe functie door de partijleider van de sociaaldemocraten Stefan Löfven, die de verkiezing op 14 september won.

Löfven heeft op zijn eerste werkdag als Premier verklaard dat Zweden Palestina binnen afzienbare tijd zal erkennen als staat, dit tot woede van de Israëlische regering. De extreemrechtse Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman van de Joodse Staat Israël in de Levant [JSIL] heeft reeds aangekondigd de Zweedse ambassadeur op het matje te zullen roepen.

Waardeer je deze en andere schrijfsels en zou je hier meer van willen lezen? Jij als lezer hebt invloed op nieuwsgeving, frequentie en bereik van de berichten op DutchTurks.nl. Als je dit initiatief een warm hart toedraagt en er mede voor wilt zorgen dat DutchTurks.nl volkomen autonoom kan opereren en haar activiteiten verder uitbreidt, dan kun je ons steunen middels een kleine donatie. Stort op rekeningnummer NL66 INGB 0006 1823 88 ten name van DutchTurks (Swift/BIC: INGBNL2A).

Foto credits  https://www.flickr.com/photos/miljopartiet/8498532694/in/set-72157632826966333
Foto credits
https://www.flickr.com/photos/miljopartiet/8498532694/in/set-72157632826966333