Home Nieuws Turkse president Erdogan: Turkije is ook het vaderland van de Koerden

Turkse president Erdogan: Turkije is ook het vaderland van de Koerden

Terwijl westerse media vooral bezig zijn om Koerden tegen Turken op te zetten, door de bloedige terreurbeweging PKK gelijk te stellen aan miljoenen Koerden die al honderden jaren vreedzaam samenleven met Turken, heeft de Turkse president Erdogan zich in een boodschap uitgesproken in niet mis te verstaanbare bewoordingen: “Turkije is ook het land van de Koerden.”

Advertentie

De Turkse president zegt in een oproep aan Koerden in binnen- en buitenland dat Turkije ook het land van Koerden is. Je afkomst of religie maakt voor de Turkse regering niets uit.

De regering van de Turkse Republiek is de regering van allen die zich in dit land bevinden, van onze Turkse, Arabische en Koerdische broeders en zusters. Uit welke geloofsgemeenschap je ook komt, het is de regering van hen allemaal. Wij hebben nooit discriminatie toegestaan en zullen dat hierna ook niet tolereren,” aldus Erdogan.

Erdogan richt zich ook in het bijzonder tot Koerden: “Ik richt me tot mijn Koerdische broeders en zusters. Turkije is ook het land van onze Koerdische broeders en zusters. Turkije is niet alleen de beschermer van alle inwoners die zich binnen haar grenzen bevinden en haar broeders en zusters buiten haar grenzen, maar hun eigen land, hun eigen vaderland.”