Home Nieuws Turkse president Erdogan stuurt condoleance bericht aan Britse premier May na terreuraanslag...

Turkse president Erdogan stuurt condoleance bericht aan Britse premier May na terreuraanslag Londen

President Erdogan zegt na de terreuraanslag in Londen in een condoleance bericht aan de Britse premier Theresa May dat Turkije altijd solidair zal zijn met Groot-Brittannië.

De Turkse president zegt in het bericht, dat hij aan premier May heeft gestuurd, mee te leven met het verdriet van de Britten. Bij de terreuraanslag in Londen kwamen woensdag 4 mensen om het leven. 20 anderen raakten gewond.

Advertentie

“Ik wil benadrukken dat Turkije de pijn van het Verenigd Koninkrijk diep van binnen voelt en deelt. Turkije zal altijd solidair zijn met haar vriend en bondgenoot Groot-Brittannië in de strijd tegen terreur, het grootste gevaar voor onze internationale vrede en veiligheid,” aldus de Turkse president.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Turkse premier Binali Yildirim kwamen eerder al met een officiële verklaring, waarin het haar medeleven betuigde met de Britten.

Turkije geeft aan dat het alle vormen van steun zal verlenen aan het Verenigd Koninkrijk in de strijd tegen terrorisme. Ook onderstreept Turkije het belang van de wereldwijde samenwerking in de strijd tegen terreur.