Home Nieuws Turkse president Erdogan feliciteert alle christenen met Kerstfeest

Turkse president Erdogan feliciteert alle christenen met Kerstfeest

De Turkse president Erdogan wenst in een boodschap christenen een goed Kerstfeest. Hij hoopt dat het vieren van Kerst de sfeer van saamhorigheid en solidariteit ten goede zal komen.

Advertentie

President Erdogan wijst verder op de eeuwenoude traditie van solidariteit en tolerantie in Anatolië, die een historie kent waarin verschillen als een rijkdom worden gezien.

Integrale vertaling Kerstboodschap President Erdogan:

“Ik feliciteer de gelovigen van het christendom ter gelegenheid van Kerstmis vanuit mijn meest oprechte gevoelens.

De sfeer van eeuwenlange rust en vrede die heerst in Anatolië is het product van onze oude tradities waarin verschillen als rijkdom worden gezien, gebaseerd op wederzijds respect en liefde, en tolerantie zonder onderscheid te maken in religie, taal of afkomst.

Wij als leden van deze gewortelde traditie, openen onze armen zonder onderscheid te maken voor volkeren die op de vlucht zijn voor oorlog, tirannie en onderdrukking.

Onze staatstraditie die al duizenden jaren bestaat, onze bijzondere beschaving die in materiële en immateriële zin een voorbeeld is voor de hele mensheid, zorgt er heden ten dage zoals ook in het verleden voor dat verschillende geloven en gebruiken in deze regio in vrede en harmonie kunnen samenleven.

Hopende dat het de sfeer van samenwerking en solidariteit vergroot, feliciteer ik gelovigen van verschillende geloofsstromingen en kerken die tot de christelijke traditie behoren, onze burgers in het bijzonder en alle christenen in het algemeen, met het Kerstfeest.”