Home Nieuws Turkse premier Davutoğlu reikt hand uit naar Griekenland: “laten we thee drinken”

Turkse premier Davutoğlu reikt hand uit naar Griekenland: “laten we thee drinken”

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu heeft aan zijn Griekse collega Antonis Samaras voorgesteld om samen thee te drinken in beide delen van Cyprus om samen een oplossing te vinden voor een langdurig probleem op het verdeelde eiland. Dat meldt Hurriyet Daily News op haar website.

Advertentie

“Als de Griekse premier Samaras er klaar voor is, kunnen we eerst naar het zuiden [Griekse kant] van het eiland gaan om samen thee te drinken drinken en een praatje te maken. Dan kunnen we naar de noordelijke kant en weer samen tijd door te brengen “, zei hij tijdens zijn officiële bezoek aan Turks-Cyprus na te zijn gekozen. Het bezoeken van Cyprus als eerste buitenlandse bestemming is een traditie voor de presidenten en Turkse premiers.

“De Middellandse Zee is voor vele beschavingen de gemeenschappelijke zee geweest,” zei Davutoğlu in een gezamenlijke persconferentie met de Turks-Cypriotische president Derviş Eroğlu en riep Samaras op om gezamenlijk aan vrede te bouwen op het eiland

De laatste gesprekken begonnen op 11 februari met een gezamenlijke verklaring van de Griekse en de Turks-Cypriotische leiders, dat de ontdekking van hydrokarbon op het eiland een game-changer zou kunnen zijn. Vooralsnog liggen onderwerpen zoals veiligheid, eigendomsrechten en machtsverdeling nog steeds op tafel om besproken te worden.

Waardeer je deze en andere schrijfsels en zou je hier meer van willen lezen? Jij als lezer hebt invloed op nieuwsgeving, frequentie en bereik van de berichten op DutchTurks.nl. Als je dit initiatief een warm hart toedraagt en er mede voor wilt zorgen dat DutchTurks.nl volkomen autonoom kan opereren en haar activiteiten verder uitbreidt, dan kun je ons steunen middels een kleine donatie. Stort op rekeningnummer NL66 INGB 0006 1823 88 ten name van DutchTurks (Swift/BIC: INGBNL2A).