Home Nieuws Turkse omhaalman herenigd met zijn familie na vermissing van drie maanden

Turkse omhaalman herenigd met zijn familie na vermissing van drie maanden

De man die onlangs wereldberoemd werd in Turkije en daarbuiten vanwege zijn befaamde poging tot een omhaal van een ballon midden op straat, blijkt al drie maanden vermist te zijn. Het gaat om Gülbey Türkücü uit Kahramanmaras, die inmiddels herenigd is met zijn familie.

Beelden van de man, genomen van een beveiligingscamera in Ankara, belandden op sociale media en werden een regelrechte hit. Op de beelden is te zien hoe een wandelende man een aanwaaiende ballon prepareert voor een omhaal en uiteindelijk zelfs de poging daartoe onderneemt. Na de mislukte poging trekt de jongeman zijn uitgeschoten schoen weer aan en wandelt rustig verder.

Familie van de man, Gülbey Türkücü, bleek al drie maanden op zoek te zijn naar hem. Türkücü was drie maanden geleden weggelopen van zijn huis in Kahramanmaras. Türkücü heeft psychologische problemen en loopt vaker verward weg van huis.

De moeder van de jongeman die eerder aanschoof bij een programma van Muge Anli om haar zoon te vinden, sloot hem huilend van blijdschap in haar armen. “Ik zou het niet aankunnen als ook maar een haar van jou gekrenkt zou worden,” aldus een ontroerde moeder.

Türkücü is opgenomen in het ziekenhuis in Ankara voor onderzoek.