Home Nieuws Turkse Nederlanders starten petitie voor onpartijdige verslaggeving over Turkije

Turkse Nederlanders starten petitie voor onpartijdige verslaggeving over Turkije

Turkse Nederlanders zijn zondag een petitie gestart waarin ze pleiten voor onpartijdige verslaggeving over Turkije. Zij vinden de verslaggeving van de Nederlandse publieke omroep over Turkije te onevenwichtig.

Advertentie

In de petitie wordt geconstateerd dat “Berichtgeving omtrent Turkije doorgaans eenzijdig en onvolledig is”. “Met name de Publieke Omroepen dragen geen inclusieve verslaglegging uit. De onvolledige berichtgevingen dragen er mede aan bij, dat spanningen in Turkije naar de Nederlandse samenleving worden geïmporteerd. Als belastingbetalende burgers van Nederland, die meebetalen aan de financiering van het Publieke bestel, achten wij dit onwenselijk en onacceptabel,” schrijven zij in de petitie.

De ondertekenaars van de petitie roepen de Publieke Omroep met klem op om haar verantwoordelijkheid te nemen en de evenwicht in de verslaglegging in acht te houden.

Om de petitie kracht bij te zetten geven de opstellers van de petitie aan dat ze, “Indien de Publieke Omroep er niet in slaagt om de klachten van de burgers serieus te nemen, juridische stappen zullen nemen en de situatie voor zullen leggen aan de Raad voor de Journalistiek”. “Zowel Hasan en Zehra als Henk en Ingrid hebben recht op een zo volledig en zo neutraal mogelijke kijk op het nieuws,” aldus de opstellers van de petitie.

De petitie is HIER te vinden.

Vorig artikelMoslimjongeren stellen zich voor: “Hallo, wij zijn moslims”
Volgend artikelTurkije geeft Iraakse Koerden $ 200 miljoen financiële noodhulp