Home Nieuws Turkse Nederlander verkozen tot Jongere van het Jaar

Turkse Nederlander verkozen tot Jongere van het Jaar

De Turks-Nederlandse sporter en model Elke Lale van Achterberg (17) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2017 door de jongerenkrant 7Days. Elke Lale kreeg de meeste stemmen bij de verkiezingen door de jongerenkrant.

Advertentie

Elke Lale werd volgens 7Days op haar school verrast met de publieksprijs. Uit ruim 2000 stemmen kreeg de 17-jarige Elke Lale de meeste stemmen.

Eerder werd de prijs uitgereikt aan Instagram-kunstenares Annegien Schilling, beautyvlogger Joy, YouTubel-duo Cinemates, blogger Jiami Jongejan. DJ’s Martin Garrix en Julian Jordan waren ooit een genomineerd voor de prijs.

Elke, die naast de Nederlandse ook de Turkse nationaliteit heeft, omdat haar opa van moederszijde van Turkse komaf is, koos begin 2016 voor de Turkse Paralympische Federatie. Het doel dat Elke, die nu voor Turkije uitkomt, voor ogen heeft, is winst behalen op de Paralympische spelen.

Het succes van Elke beperkt zich niet tot Jongere van het Jaar. De sporter was eerder het gezicht van de Bijenkorf, wordt gevolgd door bladen als Linda, JAN Magazine, Elle, Vogue, Noveau en Harpers Bazaar, en stond in de finale van de Miss verkiezing van SBS6 voor mensen met een handicap. Elke behaalde meerdere medailles voor het Turkse nationale schermteam.