Home Overig Turkse Nederlander Emin Kececi Virtuoze Leerkracht 2015

Turkse Nederlander Emin Kececi Virtuoze Leerkracht 2015

Onderwijsadviesbureau Het ABC heeft dit jaar de Turks Nederlandse leerkracht Emin Kececi gekozen tot Virtuoze Leerkracht van 2015.

Advertentie

Volgens het ABC “Stelt een virtuoze leerkracht de leerling centraal en kijkt hij/zij echt naar de kwaliteiten en talenten van het kind. Deze leerkracht gelooft dat elke leerling succesvol kan zijn en biedt elke leerling dit vertrouwen. Een juf of meester die een aanjager is van nieuwe ideeen of deze zelf ontwerpt”.

Emin staat volgens zijn leerlingen bekend als de man met het plan. Hij zet zich in voor zaken als stages, de vernieuwing van het onderwijs en geeft een nieuwe draai aan het lesgeven van Engels. Verder stopt hij niet met zijn lessen totdat iedereen de lesstof begrijpt.

“Meneer Kececi helpt waar hulp nodig is. Hij motiveert de mensen die niet willen, toch te leren. Hij biedt mij en mijn medestudenten zoveel kansen, dat ik dusdanig gemotiveerd ben geraakt, dat ik mijn studie beloop met een brede glimlach. Meneer Kececi is een leraar die ik ontzettend respecteer om de dingen die hij voor ons doet!”, zegt één van zijn leerlingen over hem.

Emin zet zich naast zijn leraarschap ook in voor vluchtelingen. Zo stond hij aan de basis van het platform “Welkom in mijn Achtertuin. “Een soort marktplaats voor mensen die iets willen betekenen voor vluchtelingen”, zo omschrijft hij de website Welkom in mijn Achtertuin. De student van de Lerarenopleiding Engels bij Inholland Amstelveen heeft een platform opgericht die alle acties voor vluchtelingen vangt in één helder overzicht. “Wij helpen anderen om vluchtelingen te helpen en hopen zo de nationale stem te worden van welzijn in Nederland.”

De prijsuitreiking is vastgelegd door het kinderpersbureau Right Now van journalisten in de dop Kenza (10 jr.), Anouar (11 jr.) en Manal (10 jr.) in de professioneel ogende video hieronder.

(Prijsuitreiking vanaf 2:50 minuten)