Home Nieuws Turkse Nederlander (48) doodgeschoten in Amsterdam

Turkse Nederlander (48) doodgeschoten in Amsterdam

CC: Facebookpagina Halal Fried Chicken.

Een 48-jarige Turks-Nederlandse man is maandagavond neergeschoten in Amsterdam. Het zou volgens media gaan om de eigenaar van de restaurantketen HFC, Ali Kaynak. Kaynak zou na de moordaanslag maandagavond zwaargewond zijn overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Kaynak is volgens de website uitbater van meerdere restaurants, waaronder in Amsterdam en Rotterdam. De schietpartij vond rond middernacht plaats aan de Burgemeester De Vlugtlaan in Nieuw-West, vlakbij het restaurant HFC. De man werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Politie is op zoek naar twee verdachten. Na het schietincident zijn de twee vermoedelijke daders weggerend. Op dat moment bevond zich veel publiek nabij de plek van het incident. De politie heeft een aantal getuigen gesproken en zou graag in contact komen met degene die nog niet met de politie hebben gesproken. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem.

Het is de vijfde keer in een maand tijd dat een Turkse-Nederlander is vermoord. Onlangs waren de Turkse Nederlanders Ergin Basakci, Zeki Yumsak, Kemal Zengin en Mustafa Ates de dodelijke slachtoffers van een moordaanslag.