Home Nieuws Turkse Nederlander (35) overlijdt in UMC Utrecht bij eenvoudige ingreep

Turkse Nederlander (35) overlijdt in UMC Utrecht bij eenvoudige ingreep

Een Turks-Nederlandse Utrechtenaar is bij een eenvoudige ingreep in het UMC Utrecht komen te overlijden. Vandaag is het begrafenisgebed voor de overledene verricht in de Eyup Sultan Cami in Utrecht.

Advertentie

Haber Utrecht meldt dat het gaat om de 35-jarige Sukran Yildiz, die geliefd was in de Turks-Nederlandse gemeenschap. Een familielid verklaart volgens het AD dat er in het UMC Utrecht hoogstwaarschijnlijk teveel vocht is toegediend bij de narcose voor de relatief simpele ingreep waarvoor Yildiz een dagopname had. Ze zou later op de dag weer naar huis gaan na de ingreep.

Een familielid van de overleden vrouw verklaart dat er volgens een rechercheur teveel vocht in haar longen zat en dat ze daardoor is gestikt. De inspectie voor de Gezondheidszorg doet, evenals de politie, die een misdrijf heeft uitgesloten, onderzoek naar de zaak. Het is niet de eerste keer dat het UMC Utrecht in opspraak raakt. Zembla onthulde in 2016 misstanden op de KNO-afdeling van het UMC Utrecht, dat toen onder verscherpt toezicht kwam te staan.

Sukran Yildiz wordt zaterdag begraven in haar geboorteplaats Kirsehir in Turkije. Ze laat drie jonge kinderen en haar echtgenoot na.