Home Nieuws Turkse Minister Kaya bezoekt door politiehond gebeten Turkse Nederlander

Turkse Minister Kaya bezoekt door politiehond gebeten Turkse Nederlander

De Turkse minister van Gezinszaken Fatma Betul Sayan Kaya heeft de Turkse Nederlander bezocht die gebeten werd door een politiehond in Rotterdam.

Advertentie

Huseyin werd tijdens de diplomatieke rel en de demonstratie vlakbij het Turkse consulaat in Rotterdam mishandeld bij een politieoptreden. Huseyin was samen met een groep mensen naar het consulaat gegaan om zijn steun te betuigen aan de Turkse minister die buiten het consulaat werd tegengehouden door een politiemacht. Bij het hardhandig uiteen drijven van een deel van de demonstranten later op de avond door de ME, politie te paard en politiehonden werd Huseyin gebeten door een hond.

Minister Kaya zocht de Turkse Nederlander op in het Universitair Medisch Centrum Fatih Sultan Mehmet in Istanbul. Kaya zei tijdens haar bezoek “Europa liet daar zien dat ze twee gezichten heeft. NEE-campagnes krijgen steun en politiebegeleiding. In veilige omstandigheden worden daar NEE-campagnes gevoerd. Ze gaan zelfs zo ver dat ze in Europa demonstraties toestaan waarop de Turkse president met de dood bedreigd wordt,” zei Kaya.

Voor Nederland was dat een nacht van schaamte. Dat jullie op die manier zijn aangevallen, is een onmenselijke houding,” zei ze tegen Huseyin. “Ze hebben burgers en journalisten aangevallen. Dit was een mensonterende behandeling. Maar jullie geluiden hebben mij kracht gegeven. Als jullie daar niet waren geweest, had ik niet zo fier overeind kunnen blijven. Ik wens Huseyin en andere burgers die gewond zijn geraakt een spoedig herstel toe“, vervolgde minister Kaya.

Huseyin reageerde dat er tussen hen en de minister niet veel afstand was en dat ze op weg gingen naar de locatie toen ze hoorden dat de minister werd tegengehouden door een politiemacht. Huseyin maakt het volgens de behandelende artsen inmiddels goed.

“KLEMGEZET”

Veel Turkse Nederlanders voelen zich klemgezet door de verkapte Turkenhaat die zich in Europa manifesteert als Erdogan-kritiek. Ook Turkse Nederlanders die niet de Turkse president steunen of bij het referendum NEE gaan stemmen, voelen zich door het discriminatoire politieke klimaat gedwongen om zich te verdedigen tegen de Turkije-hetze. In een AD-interview van Fidan Ekiz en Yusuf Altuntas van Milli Gorus zegt de woordvoerder van de moskee-koepel vandaag dat de jongen die gebeten is door een politiehond tegen het referendum stemt, maar nu wel in Turkije is: “De jongen die in Rotterdam door een politiehond werd gebeten, ken ik. Hij was tégen het referendum. Erdogan belde hem persoonlijk op. Weet je waar hij nu is? In Turkije, op uitnodiging van de Turkse minister. Zó gaat dat dus,” zegt Altuntas volgens Ekiz. Altuntas noemt het “Een reactie op de verrechtsing van Nederland“.