Home Nieuws Turkse medailleregen op WK rolstoelschermen

Turkse medailleregen op WK rolstoelschermen

De Turks-Nederlandse rolstoelschermster Elke Lale van Achterberg heeft op de wereldkampioenschappen rolstoelschermen voor de jeugd in de Poolse hoofdstad Warschau maar liefst drie zilveren en één bronzen medaille gewonnen. Elke Lale kwam op de wereldkampioenschappen die op 4 tot 7 juli werden gehouden uit op maar liefst vier toernooien. De Turkse Hakan Akkaya uit Bursa werd Wereldkampioen bij de heren U23 op floret.

Advertentie

De 17-jarige Elke Lale, die in Nederland is geboren en getogen, maar sinds februari vorig jaar voor Turkije schermt, won in de categorie tot en met 17 jaar zowel op floret als degen het zilver. De regerend wereldkampioene jeugd en nummer 2 van de Europese Kampioenschappen senioren Alena Evdokimova uit Rusland was met 9-15 en 12-15 nog net te sterk voor Elke Lale. Elke Lale wist in het degentoernooi tot en met 23 jaar haar gedoodverfde Franse concurrente Marine Ecorchon achter zich te houden. Elke Lale versloeg haar in de halve finale met 15-7. Ook in deze finale schermde Elke Lale tegen Alena Evdokimova, waar zij evenals in de finales U17 van verloor. Op floret U23 eindigde Elke Lale achter de Russische
Evdokimova en Nino Tibliashvili uit Georgië op een knappe derde plek.

Hoewel Elke Lale vooraf tot doel had gesteld om goud te winnen, kan zij terugkijken op zeer geslaagd toernooien. Tot nu was de beste prestatie op de wereldkampioenschappen tot 6 keer toe een derde plaats.

Voorafgaand aan de Wereldkampioenschappen vond in Warschau ook de World Cup senioren plaats. Ook hier deed Elke Lale het goed. Elke Lale eindigde op degen als 10de in het eindklassement en liet een aantal topschermster van de Paralympische Spelen in Rio vorig jaar achter zich. Op floret werd Elke Lale 12de.

Elke Lale heeft tot doel zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Tokyo2020.