Home Nieuws Turkse jongen (17) geeft zijn eigen leven om een dakloze te redden

Turkse jongen (17) geeft zijn eigen leven om een dakloze te redden

Een 17-jarige Turkse jongen is afgelopen dinsdag om het leven gekomen toen hij op het treinspoor sprong om een dakloze Duitse man in Frankfurt te redden.

Mustafa Alptuğ Sözen, die laboratorium-techniek studeerde, was aan het wachten op zijn trein op het Ostendstrasse station in Frankfurt toen hij een man op het spoor zag vallen. Sözen en een onbekende man van Indiase origine reageerden meteen en brachten de man in veiligheid. De andere redder wist op tijd te ontkomen, maar het lukte Mustafa Sözen niet om op tijd van de rails te geraken. Hij werd geraakt door een trein en overleed. De man die hij redde was een dronken dakloze man die het zonder kleerscheuren overleefde.

Mustafa’s vader Ejder Sözen vertelt tegenover het Turkse persbureau Anadolu Ajansi dat zijn zoon als een engel was en dat hij zijn eigen leven heeft gegeven om een ander te redden. Hij bekritiseerde ook de Duitse politie die hem aanvankelijk vertelde dat hij wellicht het slachtoffer is geworden van een uitdaagspel om op het spoor te springen. Er waren geen beveiligingscamera’s op het station.

Het lichaam van de jongeman Mustafa Alptuğ Sözen wordt vervoerd naar de Turkse plaats Nazilli waar hij begraven zal worden.