Home Entertainment Turkse huisvrouw zorgt voor oprollen misdaadnetwerk

Turkse huisvrouw zorgt voor oprollen misdaadnetwerk

Een Turkse huisvrouw, wier man werd opgezet door een bende in Georgië, hielp bij het bevrijden van ongeveer 130 Turkse onderdanen, tezamen met haar man.

Advertentie

Nuriye Kaputoğlu’s (43) leven veranderde 4 jaar geleden, toen haar man Hamza werd opgelicht door een bende in Georgië die heroïne in zijn auto plantten om losgeld te eisen van zijn familie in ruil voor zijn vrijlating uit de gevangenis. Hamza Kaputoğlu, die in Georgië was voor een medische behandeling, was slechts één van tientallen Turkse onderdanen die werden opgezet door dezelfde bende.

De moeder van twee pleitte bij iedere overheidsinstelling voor de vrijlating van haar man, en richtte “Stichting Slachtofferfamilies Georgië” (Gürcistan Mağduru Aileleri Derneği) op samen met andere gezinnen. Ze voerden een protest bij de Sarp grensovergang tussen Turkije en Georgië en hielden daarbij het verkeer urenlang op. Hun inspanningen dwongen de Turkse en de Georgische regering om de tafel te zitten en dit specifieke probleem ter hand te nemen. Kaputoğlu heeft inmiddels de premiers, ministers en ambassadeurs van beide landen ontmoet.

Haar inspanningen leidden tot de instorting van een georganiseerde misdaadnetwerk in Georgië, waar ook Georgische regeringsfunctionarissen onderdeel van waren.

Ongeveer 130 Turkse gevangenen en veroordeelden werden vrijgelaten. Sommigen van hen werden overgebracht naar Turkije om hun gevangenisstraf daar uit te zitten en zodoende het gevangeniswezen in Georgië te ontlasten.