Home Nieuws Turkse hoofdaanklager werpt door seksrel Graus getergde Wilders reddingsboei toe

Turkse hoofdaanklager werpt door seksrel Graus getergde Wilders reddingsboei toe

Wilders

De Turkse hoofdaanklager in Ankara heeft een onderzoek aangekondigd naar uitlatingen van PVV-kopstuk Geert Wilders over de Turkse president Erdogan op Twitter.

Advertentie

Wilders en de PVV werden afgelopen week achtervolgd door een schandaal met Kamerlid Dion Graus die zijn ex-vrouw dwong om seks te hebben met zijn louche beveiligers als betaling voor geleverde diensten, sjoemelde met zijn hypotheekrenteaftrek en ten onrechte vergoedingen van de Tweede Kamer incasseerde waar hij geen recht op had.

Graus maakte jarenlang met hulp van zijn inmiddels ex-vrouw opnamen van al zijn gesprekken, dus ook met collega’s in de Tweede Kamer. Of daar ook compromitterende opnames bij zitten van Wilders is onduidelijk, maar Graus die niet geliefd is binnen de PVV-fractie, wordt zelfs na de seksrel beschermd door Wilders.

De gelekte gebrekkige en onjuiste nota van de NCTV op maandag kwam dan ook als een welkome afleiding voor Wilders in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Hij greep het aan om de Turkse president aan te vallen via Twitter waar hij beledigende afbeeldingen en taal gebruikte. De Turkse hoofdaanklager heeft vandaag aangekondigd dat het een onderzoek aankondigt naar de beledigende teksten van Wilders. Een reddingsboei voor de getergde PVV-fractie in aanloop naar de verkiezingen.