Home Nieuws Turkse hackers Ayyildiz Tim kapen HDP Twitteraccount

Turkse hackers Ayyildiz Tim kapen HDP Twitteraccount

Wat in eerste instantie leek op het ontslag van HDP Parlementslid Mahmut Togrul en een overstap naar de AK-Partij, bleek later een hack te zijn van de beruchte Turkse hackersgroep Ayyildiz Tim. Zij protesteren hiermee tegen de steun die de HDP geeft aan de terreurbeweging PKK.

Advertentie

In eerste instantie leek het erop dat HDP Parlementslid voor Gaziantep, Mahmut TOĞRUL, zaterdagavond op Twitter bekendmaakte over te stappen naar de regerende AK-Partij. Als reden voor zijn overstap werd vanaf het Twitteraccount aangegeven “Dat hij het niet meer trekt om in één partij te zitten met verheerlijkers van terroristen en kindermoordenaars”. Op zijn officiele Facebookpagina geeft het parlementslid aan dat zijn Twitteraccount is gehackt en dat hij de nodige juridische stappen zal ondernemen.

“Mijn geweten kan er niet meer tegen. Ik neem ontslag van deze partij, die vol zit met verheerlijkers van terroristen en kindermoordenaars,” werd zaterdagavond op Twitter geschreven vanaf het, volgens Mahmut Togrul, gestolen Twitteraccount @togrularya.

Omstreeks 20:00 uur op zaterdagavond werd bekend dat het Twitteraccount was gehackt door het Ayyildiz Tim.