Home Nieuws Turkse gevechtstank Altay gaat in massaproductie

Turkse gevechtstank Altay gaat in massaproductie

Het Turkse defensiebedrijf Otokar heeft een eindbod uitgebracht voor de massaproductie van de Turkse gevechtstank ‘Altay’.

Advertentie

De grootste particuliere defensiefabrikant van Turkije, Otokar, heeft verklaard dat zij een eindbod heeft ingediend voor het in massaproductie nemen van de allereerste in Turkije geproduceerde tank.

Het bod is uitgebracht voor de eerste 250 Altay tanks, en de geïntegreerde “logistic support operations”, verklaarde Otokar CEO Serdar Gorguc.

“Na ons eerste bod in januari, hebben we nu onze eindbod uitgebracht aan de staatssecretaris van Defensie”, zei Gorguc.

Volgens Gorguc zou het in productie nemen van de tank de Turkse afhankelijkheid van buitenlandse mogendheden verminderen. “Alle ontwerpen en intellectuele rechten, zullen in het bezit zijn van de Turkse Republiek,” voegde Gorguc daaraan toe.

“We geloven dat Altay de aandacht zal trekken van andere landen nadat de massaproductie is gestart, en dat het de weg zal effenen voor productiemogelijkheden in andere landen, met de participatie van Turkse bondgenoten in het project”.

Otokar exporteert naar 30 landen op vijf continenten en heeft wereldwijd 29.000 afgeleverde voertuigen die in dienst zijn genomen. Momenteel worden vier prototypes van de Altay getest. Otokar wil in eerste instantie vier series van 250 tanks afleveren.

Vorig artikelWhere Are 9000 Children Germany?
Volgend artikelKind schiet met automatisch geweer en roept naam terreurkopstuk PKK